Opleiding Uitgelicht

In de rubriek Opleiding Uitgelicht deze keer informatie over de opleiding Zwemonderwijzer Open Water.

 

Op 9 juli schreven wij een artikel over het zwemmen in de zee, of ander Open Water met een zwemdiploma. In dit artikel werd verwezen naar de “gevaren” van het zwemmen in Open Water en welke cursus een kind hiervoor kan volgen.

 

De zwemonderwijzers die deze cursussen geven hebben zelf ook weer de nodige tijd besteed aan het halen van het Diploma Zwemonderwijzer Open Water. Om deel te nemen aan de cursus is het belangrijk te weten dat de deelnemer in het bezit dient te zijn van een diploma zwemonderwijzer, liefst natuurlijk een ENVOZ diploma maar ook deelnemers met een diploma van een ander instituut zijn van harte welkom om bij ons de opleiding te komen volgen. De deelnemer dient ook minimaal 3 jaar zwemles ervaring te hebben en affiniteit met het zwemmen in open water.

 

Tijdens de opleiding, leren deelnemers hoe je vanuit de basisvaardigheden zoals die zijn aangeleerd in het zwembad, mensen getraind kunnen worden om op een veilige manier in open water te recreëren.

 

Tevens wordt er aandacht besteed aan het vinden van een juiste locatie voor het geven van de lessen, welke materialen te gebruiken in open water en waarom sommige zwemtechnieken in open water anders zijn dan in het zwembad.

 

Het doel van de opleiding is dat aan het eind van de opleiding de zwemonderwijzer de deelnemers goed kan instrueren en laten ervaren wat het verschil is in zwemmen in een zwembad en in open water en dat hij door het overdragen van zijn kennis, kan bijdragen aan het veilig recreëren op en om het open water.

 

 

Wil je meer informatie over deze opleiding check onderstaande link 

https//www.envoz.nl/opleidingen.html