Vakopleidingen
Zwembranche
Zwemmen met reflexen
Opleiding
Waarom lukt het een leerling niet om:
- Het hoofd naar beneden te buigen tijdens het duiken?
- Te blijven drijven?
- Een koprol te maken in het water?
- De schoolslag goed onder de knie te krijgen?
- De armen goed te strekken, maar gaan de knieën toch onder de buik tijdens het zwemmen?
Komt dit je bekend voor? Ondanks al je ervaring en vaardigheden lukt het niet om erachter te komen waarom een leerling moeite heeft met zwemmen. Je hebt van alles geprobeerd, maar niets lijkt te werken.
Een veel over het hoofd geziene oorzaak zijn niet-geïntegreerde primaire reflexen. Deze reflexen ontwikkelen zich bij kinderen tijdens de zwangerschap. Als deze reflexen niet goed geïntegreerd worden, kunnen ze een grote belemmering vormen. Dit kan invloed hebben op het gedrag, de concentratie, de motoriek en dus ook op het leren zwemmen.
Doel
Bij jezelf herkenning en handvatten te ontwikkelen om je leerling te helpen.
Toelatingseis
NLQF-niveau 3 gekwalificeerd diploma zwemonderwijzer, Certificaat van module II zwemonderwijzer, Diploma zwemleider A, Diploma ALO of CIOS met specialisatie zwemmen of vergelijkbaar.
Geef je al meerdere jaren les aan deze doelgroep en ben je niet in het bezit van bovenstaande diploma’s, dan is een verklaring nuttige ervaring van je werkgever ook mogelijk. Neem hiervoor contact op met ENVOZ.
Diplomering
Deelnemer ontvangt het ENVOZ-certificaat Zwemmen met Reflexen.
NLQF/EQF-niveau 3 gekwalificeerd diploma zwemonderwijzer, Certificaat van module II zwemonderwijzer, Diploma zwemleider A, Diploma ALO of CIOS met specialisatie zwemmen of vergelijkbaar.
Geef je al meerdere jaren les aan deze doelgroep en ben je niet in het bezit van bovenstaande diploma’s, dan is een verklaring praktische vaardigheden van je werkgever ook mogelijk. Neem hiervoor contact op met ENVOZ.
Geïnteresseerd
Meer informatie, aanmelden voor de dag of -jaaropleiding via de site van INPP Nederland inpp-cursusdag-eerst-bewegen-dan-leren
Met een groep of organisatie deelnemen? Informeer naar de in company mogelijkheden via INPP, Jur ten Hoopen 06 50 207 521 of via het contactformulier https://leerproblemen.eu/contact/